Het Werken aan veerkracht-programma

Met het doorlopen van dit programma zorg je voor meer veerkracht in je leven. In zeven sessies krijg je meer inzicht in stress, de gevolgen daarvan en hoe je effectief met stress en onprettige emoties kunt omgaan. Hierdoor kun je onaangename en stressvolle gebeurtenissen beter aan én er sneller van herstellen. In de sessies gaan we samen aan de slag met wetenschappelijk onderbouwde hartcoherentie-technieken. Het resultaat: je staat met meer plezier in het leven!

In de praktijk merk ik dat stress en onprettige emoties vaak onderliggende oorzaken zijn van de problemen die cliënten ervaren ten aanzien van hun leefstijl. Hierover praten kan even voelen als een opluchting, maar vervolgens is het lastig om stress en emoties echt aan te pakken in de praktijk. Daarom was ik op zoek naar een methodiek om op een praktische manier grip te krijgen op stress en emoties. Zo kwam ik uit bij HeartMath. Inmiddels hebben verschillende cliënten het programma doorlopen. En met resultaat! Ze staan positiever in het leven, maken zich minder zorgen en kunnen met meer zelfvertrouwen lastige situaties aan.

Hartcoherentie

Een gezond hart klopt niet in een vast ritme, de tijd tussen onze hartslagen in varieert. Je hart klopt soms sneller en soms langzamer. Dit noemen we hartritmevariabiliteit (HRV). Als je rustig zit dan klopt je hart in een rustiger tempo dan wanneer je de trap oploopt. Niet alleen activiteit beïnvloed je hartritme. Ook gedachten en emoties kunnen hier invloed op hebben. Als je gefrustreerd bent, kan het maar zo zijn dat je hart sneller gaat kloppen dan wanneer je kalm bent. Zo wordt je hartritme door verschillende factoren beïnvloed. Ook je ademhaling heeft invloed op het ritme van je hart. Op het moment dat je inademt dan klopt je hart sneller en wanneer je uitademt, klopt deze trager. Als je hartritme mooi samengaat met je ademhaling, dan ben je coherent. Coherent betekent samenhangend. Coherentie kun je meten. Door stress of onprettige emoties kunnen we een incoherent patroon krijgen.

Hartcoherentie trainen

Met hartcoherentie-technieken kun je jezelf weer in balans brengen. Het zijn simpele technieken die we na oefening altijd en overal kunnen toepassen. Door regelmatig met deze technieken te trainen, wordt het steeds makkelijker om coherent te worden en te blijven.

Wat levert het op?

Doordat je beter om kunt gaan met stress en onprettige emoties voelen je je beter. Je kunt alles beter aan, voelt je energieker en prettiger. Ook werkt ons brein beter wanneer we coherent zijn. Je kunt daardoor beter nadenken, oplossingen en mogelijkheden zien. Je kunt sneller uit negatieve gedachtenpatronen stappen. Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, levert dit allerlei (gezondheids)voordelen op!

Bij de politie werken ze ook met hartcoherentie-technieken. Weten wat dat oplevert? Kijk onderstaande video:

Inhoud programma

Voordat we starten met het programma, plannen we eerst een telefonische kennismaking. Deze is gratis en vrijblijvend. Ik vind het belangrijk dat je eerst voldoende informatie hebt om na te kunnen gaan of dit programma iets voor jou is.

Het programma bestaat uit 7 sessies. Iedere sessie duurt 1 tot 1,5 uur. In deze sessies werken we aan jouw persoonlijke doel. Wat wil jij bereikt hebben aan het eind van de 7 sessies?

Wil je bijvoorbeeld minder piekeren, je niet steeds zorgen maken, sneller herstellen van stressvolle gebeurtenissen of je vervelende gevoelens beter onder controle krijgen?

Tijdens de sessies gaan we dieper in op jouw (stress)patronen waardoor je inzichten krijgt. We oefenen samen met de verschillende hartcoherentie-technieken en bespreken hoe en wanneer je deze kunt inzetten in je dagelijks leven.

Buiten de sessies om vraag ik je om regelmatig met de technieken te oefenen. Zo maak je de technieken eigen en kun je deze toepassen wanneer dat nodig is. Indien je wilt, kun je hiervoor een Inner Balance bij mij huren.

Praktische info

Het tarief voor het gehele programma incl. BTW voor particulieren is €525, -. Inhoud: 7 sessies van 1 – 1,5 uur, een eigen werkboek met theorie en opdrachten.

Tarief voor werkgevers: in overleg (afhankelijk van aantal deelnemers). Kleine groepen is ook mogelijk.

Vooraf hebben we altijd gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek. Hierin kunnen we samen nagaan of het Werken aan veerkracht-programma iets voor jou is.

De sessies vinden plaats in Middelburg. Liever in een andere plaats op Walcheren of in Zeeland? Informeer bij mij naar de mogelijkheden.

Meer informatie?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over het Werken aan veerkracht-programma of kijk op de website van het Heartmath Institute Benelux (klik hier)