Het CooL-programma

CooL-programma

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma is een tweejarig programma speciaal voor mensen met overgewicht of obesitas. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Inhoud van het programma

Het CooL-programma bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur en 8 individuele gesprekken met een leefstijlcoach. Tijdens het CooL-programma werk je aan een gezondere leefstijl.

In de twee jaar komen thema’s (gezonde) voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning onder andere aan bod. Een ander belangrijk thema dat centraal staat is gedragsverandering. Om een nieuwe leefstijl te creëren moeten we ons gedrag veranderen. Met elkaar bespreken we hoe je dit kunt doen op een manier die bij jou past. Het veranderen van je gedrag kost nu eenmaal tijd. Dat is ook de reden waarom het programma twee jaar duurt. Geen snelle oplossing dus, bijvoorbeeld in de vorm van een streng dieet of een intensief beweegschema. Maar stap voor stap nieuwe gewoontes aanleren zodat je een gezonde leefstijl krijgt. Een die blijvend is! 

Jij hebt de regie

Je stelt zelf de doelen waar je aan werkt. Ook bepaal je de stappen naar dat doel. Jij hebt de regie en ik ondersteun je om je gedrag te veranderen.

Voor wie

Je kunt deelnemen aan het CooL-programma als je:

  • 18 jaar of ouder bent (soms kan 16+ een uitzondering zijn, overleg met je huisarts);
  • overgewicht hebt (een BMI tussen de 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten;
  • of als je een BMI van meer dan 30 hebt.

Om deel te kunnen nemen aan het CooL-programma heb je een verwijzing van de huisarts, praktijkondersteuner of internist nodig.

Ik voer het CooL-programma uit als leefstijlcoach voor inwoners van de gemeentes Middelburg en Veere. Woon je in een andere gemeente? Kijk dan hier voor een leefstijlcoach bij jou in de buurt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het CooL-programma? Dan kun je uiteraard altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Websites met meer informatie over het CooL-programma zijn onder andere: